taustakuva taustakuva taustakuva

Kameravalvontapalvelut

Kalajoen Kuidun asiakkaana saat kameravalvonnan ulko- ja sisätilojen turvaksi avaimet käteen -periaatteella. Kuituverkkomme toimii luotettavana kivijalkana laadukkaan kameravalvontapalvelun tuottamiselle. Paikallisuutemme mahdollistaa kameravalvontapalvelumme nopeat vasteajat ja kilpailukykyisen hinnoittelun.
 

Miksi kameravalvonta?

Kameravalvonnalla pyritään ennaltaehkäisemään kiinteistön alueella tapahtuva ilkivalta, häiriökäyttäytyminen ja rikollisuus. Kameravalvonnalla tähdätään ihmisten turvallisuuden takaamiseen ja omaisuuden suojaamiseen. Jo pelkkä kameran olemassaolo vaikuttaa myönteisesti alueen turvallisuuteen.

Ulkoalueille tai kiinteistöihin voidaan hankkia valvontakamerat useista muistakin syistä. Kameroilla voidaan suorittaa prosessivalvontaa, tunnistaa autojen rekisterikilpiä ja laskea alueella liikkuvien ihmisten määrä niin sisätiloissa kuin vaikkapa hiihtoladullakin.

Suurimmat toteuttamamme yksittäiset valvontakohteet käsittävät 60 valvontakameraa.
 

Missä kameravalvonnasta on hyötyä?

• Kiinteistöjen sisä- ja ulkotilat
• Koulut
• Kirjastot
• Liikuntapaikat
• Taloyhtiöt
• Lämpölaitokset
• Pumppaamot
• Satamat
• Parkkipaikat
• Jäteasemat
• Yms.
 

Miten kameravalvonnan hankinta etenee?

1. Ota yhteys Kalajoen Kuituun
2. Teemme alustavan kohdesuunnittelun rakennuksen piirustusten pohjalta
3. Tulemme paikan päälle tekemään lopullisen suunnitelman
4. Suunnitelman hyväksyntä
5. Asennukset
6. Käyttöönotto
 

Kamerat

Kalajoen Kuitu käyttää toimintavarmoja ja kestäviä valvontakameroita. Kameroiden toimivuus ja niiden kuvanlaatu varmistetaan hyvällä ja ripeällä huoltopalvelulla koko niiden elinkaaren ajan. Kaikki kameramme soveltuvat niin sisä- kuin ulkotiloihinkin.

Kameravalvontapalvelu alkaa kohdesuunnittelusta, jossa määritellään kyseessä olevaan tilaan parhaiten sopiva kameratyyppi. Kalajoen Kuidun perusvalikoima kattaa 95 % kaikista kohteista, mutta kameroita on saatavilla myös lukuisilla eri erikoistoiminnoilla, kuten lämpötilatunnistuksella.

Kalajoen Kuitu tarkistaa jokaisen kameran toimivuuden säännöllisesti. Huolehdimme siitä, että valvontakuvan laatu säilyy käyttötarkoituksen mukaisella tasolla – mikäli esimerkiksi henkilöiden tunnistettavuus alkaa kärsiä.
 

Tallennus ja verkkoyhteydet

Kamerat voidaan asettaa toimimaan joko jatkuvalla tallennuksella tai liikkeestä aktivoituvalla tallennuksella. Tallennuskapasiteetti riippuu kameroiden käyttötarkoituksesta ja määrästä.

Valvontakuvan tallennus vaatii luotettavan verkkoyhteyden. Kameravalvonta yhdistetään ensisijaisesti Kalajoen Kuidun kuituverkkoon, sillä yleensä verkko ja tallentimet kulkevat käsi kädessä. Näin molemmat palvelut saa kätevästi samalle laskulle, vasteajat lyhenevät ja hinnat pysyvät kurissa. Tallennin sijaitsee Kalajoen Kuidun paloturvallisessa, kulkuvalvotussa laitetilassa, erikseen sovittaessa tallennin voi sijaita myös asiakkaan tiloissa.

Valvontakameroiden kuvaa voidaan seurata reaaliaikaisena ja tallenteista, mistä tahansa ja tallenteet auttavat tapahtumien mahdollisessa jälkiselvittelyssä.