taustakuva taustakuva taustakuva

Kalajoen Kuitu laajentaa verkkoaan 2022! 🎉

Kesäkuun alussa alamme rakentaa kuituverkkoa Tyngän pohjoispuolelle Kalajoella. Verkko tavoittaa seuraavat osoitteet:
🟠 Kalajoentie 794 – 865
🟠 Käännänkyläntie 1 – 820
Rakentaminen aloitetaan kesäkuun alussa, ja se toteutetaan yhteisrakentamisena Elenian maakaapeloinnin yhteydessä. Viimeisimmätkin liittymät pyritään saamaan käyttöön syksyn aikana.
Katso uuden kuituverkon tarkka sijainti vihreällä merkityllä alueella ja tilaa oma liittymäsi! Vielä ehtii mukaan
Tynkä Pohjoisen rakentamisalue kartalla

Uusi kuituverkko tavoittaa myös Himangan Lajuksentien alueella seuraavat osoitteet:
🔶 Lajuksentie 1 – 107
🔶 Tuomatie
Mikäli et ole vielä tilannut omaa liittymääsi, tee se nyt! Rakentaminen aloitetaan heti, kun sijoitusluvitus valmistuu. Tarkemmasta rakennusaikataulusta tiedotetaan erikseen. Katso tarkka rakennusalue kartasta vihreällä merkityltä alueelta 👇
Lajuksentien rakennusalue Himangalla
Lisäksi viimevuotisten alueiden siistimiset on aloitettu ja keskenjääneiden tilaajapisteiden asennuksia jatketaan Himangalla Lopotintien, Kannuskyläntien ja Raumankarintien alueilla.

Seuraavien alueiden jatkorakentamisesta tiedotetaan lähiaikoina.

 

18.3.2022 IPTV-sovellus päivitetään uusimpaan versioon

Tiistaina 22.3.2022 äly-TV:ssä ja mediatoistimissa toimiva IPTV-sovellus päivitetään uusimpaan versioon. LG:n ja Samsungin televisioissa päivitys menee läpi automaattisesti, mutta muissa televisioissa sekä MiBoxeissa sovelluksen voi joutua hakemaan ja lataamaan uudestaan sovelluskaupasta.
 

29.11.2021 Liittymismaksujen hinnat muuttuvat

Vuosi 2021 alkaa olla päätöksessään, joten tämän vuoden rakentaminen on nyt loppusuoralla talven tehdessä tuloaan.

Liittymähinnat muuttuvat vuoden 2022 alusta:

 • Liittymismaksu 100€, voimassa 31.12.2021 saakka. Tämä koskee rakentamattomilta alueilta tehtyjä tilauksia, johon on peruuttamisoikeus alueen rakentamisen alkamiseen saakka.
 • Liittymismaksu 250€, voimassa 31.12.2021 saakka. Tämä koskee rakennettuilta alueilta tehtyjä tilauksia.
 • Liittymismaksu 250€, 1.1.2022 alkaen rakentamattomille alueille.
 • Liittymismaksu 400€, 1.1.2022 alkaen rakennetuille alueille.

Hintojen muutokset vaikuttavat vain uusien liittymien rakentamiseen. Kuukausimaksut pysyvät ennallaan.

Talven aikana keskitymme verkon suunnitteluun, jotta pääsemme jatkamaan rakentamista 2022 keväällä, niin Himangalla kuin muillakin alueilla. Näistä tiedotamme kevään kynnyksellä, kuitenkin on hyvä muistaa, että aikatauluihin voi aina tulla muutoksia, jotta voimme parhaiten hyödyntää yhteisrakentamista muiden tahojen kanssa, joka mahdollistaa laajemman rakentamisen rakentamiskaudella. Alueellamme on ollut ilo huomata asukkaiden kiinnostus nopeisiin kuituyhteyksiin, joka maailmalla olevan tilanteen vuoksi on mahdollistanut niin etätyöskentelyn kuin -opiskelunkin.

Lisäksi nyt on talvella hyvä aika alkaa kartoittamaan teille yhdessä muita palveluja.

Tällä hetkellä kauttamme on mahdollista saada esimerkiksi

 • Kameravalvonta, myös täysin avaimet käteen palveluna turvaamaan omaisuutenne.
 • IPTV
 • Langattoman verkon haasteisiin meiltä löytyy vaihtoehtoja niin isompiin kuin pienempiinkin tarpeisiin

Miten muuten voisimme teitä palvella?

Mikäli sinulla on jokin ajatus/tarve niin laita meille viestiä aiheesta asiakaspalvelu@kalajoenkuitu.fi

Yhteyksien päässä Kalajoen Kuitu

 

V sportin kotimaiset urheilukanavat uudistuvat 1.10.2021 alkaen

V sport jääkiekko → V sport 1 Suomi
V sport jalkapallo → V sport 2 Suomi
V sport urheilu → V sport + Suomi

Kanavapakettien muutos mahdollistaa jatkossa sen, että jatkossa kanavilla hyödynnetään entistä paremmin ja näyttää niillä laajempaa lajikattausta. Urheilutarjonta kasvaa syksyllä 2021 FIS talvilajeilla sekä UEFA Eurooppa- ja Konferenssi-liigalla, sekä Formula 1 näkyy kaudesta 2022 alkaen.

Kanavamuutoksista johtuen V sport jalkapallo – ja V sport jääkiekko -paketit poistuvat
myynnistä 1.10.2021 alkaen. Näiden pakettien jo olemassa olevat tilaajat voivat jatkaa
tilaustaan toistaiseksi.

 

28.7.2021 Rakentaminen jatkuu

Kalajoen Kuidun jatkorakentamisesityksen päätös on lainvoimainen. Tämä mahdollistaa verkon laajentamisen kattamaan yhä suurempaa osaa Kalajokea.

Taloudellinen yhtälö on päätöksen teossa mukana, joten liittymätiheys / -kiinnostus vaikuttavat rakentamisen etenemiseen. Tämän lisäksi uusien alueiden rakentamisjärjestykseen vaikuttaa liitettävyys jo rakennettuun runkoverkkoon, joten valitettavasti emme voi palvella kaikkia alueita samanaikaisesti.

Rakentaminen on alkanut Himangalla Raumankarin koulun alueella:

 • Himanka, Leipämäentie
 • Himanka, Pirttihaantie
 • Himanka, Yrittäjäntie
 • Himanka, Uunilan Rantatie
 • Himanka, Ervastintie
 • Himanka, Uunilantie
 • Himanka, Isokedontie

Asutko seuraavilla kaduilla, jotka ovat seuraavat rakentamisen kohteet:

 • Raumankarintie
 • Sautinkarintie 1-13
 • Kannuskyläntie 1-9
 • Kartanotie
 • Lopotintie 1-16
 • Kipparinkuja

Ole hyvä ja vahvistahan tilauksesi osoitteesta www.kalajoenkuitu.fi/tilaa-valokuitu/ tai sähköpostitse asiakaspalvelu@kalajoenkuitu.fi
 

15.4.2021 Tiedotus rakentamisesta

Verkon rakentamisen ensimmäinen vaihe on saatu päätökseen. Kevään ja kesän aikana tulemme keskittymään verkon pienimuotoiseen laajentamiseen muutamilla katuosuuksilla sekä uusien asiakkaiden liittämiseen verkkoon jo rakennetuilla alueilla. Verkon rakentamisen jatkamisesta jo suunnitelluille Himangan ja muille alueille on kokonaisselvitys meneillään, jonka valmistuttua jatkorakentaminen käsitellään yhtiön omistajan Kalajoen Kaupungin kanssa yhteistyössä. Tulemme tiedottamaan heti kun tiedämme jatkotoimista, jolloin saadaan vastaukset muihinkin kysymyksiin.
 

3.12.2020 Laskutusjärjestelmämme uudistui

Kalajoen Kuitu otti käyttöön uuden laskutusjärjestelmän marraskuussa 2020 alkaen. Laskujen ulkoasu on muuttunut muutoksen myötä. Uuden järjestelmän myötä laskujen e-lasku- ja suoramaksusopimukset on uusittava. Asiakkaita pyydetään tekemään verkkopankissa uusi suoramaksu- tai e-laskusopimus saadessaan laskun. Tunnisteena käytetään henkilötunnusta. Lisätietoja e-lasku- tai suoramaksusopimuksista saa omasta pankista. Paperilaskujen vastaanottoon muutos ei vaikuta. Pahoittelemme laskutuksen viivettä ja mahdollista häiriötä.
 

7.10.2020 Rakentamisen aikataulua

Kalajoen omaa kuituverkkoa laajennetaan edelleen. Tällä hetkellä rakennetaan runkolinjaa välillä Typpö-Himanka. Himangalla kuidun rakentaminen on edennyt Raumankarin koululle. Laitetilan käyttöönotto tapahtuu marraskuun alkupuolella ellei mitään yllätyksiä tule eteen. Tämän jälkeen voidaan aloittaa liittymien käyttöönotot runkolinjan varrelta. Ennen maiden jäätymistä pyritään rakentamaan mahdollisimman paljon. Muilta osin rakentaminen jatkuu ensi vuonna ja suunnitelmat sekä aikataulu tarkentuvat talven aikana.

 

Olemme muuttaneet!

Uusi osoite on Ketolankuja 5 A (2. kerros, Osuuskunta Valkeaveden toimitila). Soita, jos olet tulossa ja varmista, että joku on paikalla. Koronapandemian vuoksi toimisto ei ole virallisesti auki.

040 5846260 / Asiakaspalvelu

040 7193040 / Tilaukset

 

23.7.2020 Valokuituverkon rakentaminen edistyy

Valokuituverkon rakentaminen edistyy. Hiekkasärkillä kaivutyöt ovat aivan loppusuoralla ja kaappien hitsaukset työn alla. Särkillä on käytössä noin 70 liittymää. Asiakkaalle tiedotetaan, kun liittymä on käytettävissä.

Kärkisen kylällä rakentaminen on käynnissä ja runkoverkko on edennyt Pernuntien risteykseen asti. Himangalta rakennetaan runkoverkkoa vastaan. Työ on edennyt parin kilometrin matkalta Pöntiön suuntaan.

Kalajoen keskustassa rakennetaan Lankilantiellä ja Venteläntiellä. Tämä mahdollistaa tulevaisuudessa verkon laajentamisen keskustan alueelle.

Koko Kalajoen alueella on tilattu valokuituliittymiä jo lähes 3000 kpl ja käytössä on noin 1100 liittymää.

 

Hiekkasärkillä liittymismaksu on 250 euroa 17.6.2020 alkaen.

Rakentamistyöt ovat aivan loppusuoralla. Ensimmäiset liittymät saadaan käyttöön jo juhannusviikolla.

Typpö-Himanka välillä 100 euron liittymismaksutarjous loppuu sunnuntaina 14.6.2020!

⭐️ Kärkinen, Pernu, Pahkala, Pöntiö – tarjous voimassa 14.6. asti
⭐️ Himangan keskustan pohjoispuoli – tarjous voimassa 28.6. asti

Tämän jälkeen liittymismaksun hinta nousee 250 euroon. Voit tehdä tilauksen helposti tästä.

 

12.5.2020 Kuitua Typön ja Himangan välille

Kalajoen Kuitu Oy:n hallitus on tehnyt toisen rakentamispäätöksen vuodelle 2020. Kuituverkko rakennetaan Typöstä Himangalle. Paikallista kuitua rakennetaan Kärkiseen, Pernuun, Pahkalaan ja Pöntiöön.

Rakentamisajan liittymismaksutarjous 100 euroa on voimassa ja liittymä kannattaa tilata mahdollisimman pian.  ”Rakentamisajan tarjous on vielä voimassa uusilla rakentamisalueilla. Viimeiset tilaukset otetaan vastan nyt.” kertoo kuituyhtiön myyntipäällikkö Mari Palin.

Vuonna 2020 on nyt päätetty rakennettavan kolme aluetta: Hiekkasärkät, Himangan keskusta ja Typpö-Himanka -väli. Hiekkasärkillä rakentaminen on hyvässä vauhdissa. Himangalla kaivutyöt alkavat alkukesällä.

Tilauksia koko Kalajoen alueella on jo noin 2900 kpl. Vuonna 2019 Kalajoella rakennettiin omaa valokuituverkkoa yli 150 kilometriä ja käytössä on noin 950 liittymää. Viime vuoden rakentamisen jälkitöitä tehdään myös tänä keväänä ja kesänä. Tämän vuoden liittymät pystytään kytkemään aikaisemmin käyttöön.

 

23.4.2020 Hiekkasärkillä kaivetaan jo kuitua

Kalajoen oman valokuituverkon rakennustyöt ovat käynnistyneet Hiekkasärkillä. Ensin tehdään teiden alituksia, joiden avulla vältetään teiden auki kaivamista ja vähennetään asukkaille aiheutuvia haittoja. Rakennustöiden aikana alueella liikkuu erilaisia työkoneita ja alueella liikkuvia pyydetään noudattamaan erityistä huomiota ja varovaisuutta työalueiden lähistöllä.

Rakentamisajan liittymismaksutarjous 100 euroa on voimassa ja liittymä kannattaa tilata mahdollisimman pian.  ”Hiekkasärkillä viimeiset tilaukset otetaan vastaan nyt! Kannattaa tehdä tilaus heti, jotta voi hyödyntää rakentamisajan tarjouksen.” kertoo kuituyhtiön myyntipäällikkö Mari Palin.

Koko Kalajoen alueella on tilattu nyt yhteensä lähes 2900 valokuituliittymää. Kuituyhtiön hallitus tekee rakentamispäätökset. Vuonna 2020 rakennetaan ainakin Hiekkasärkkien alue sekä Himangan keskusta. Valokuituliittymiä on käytössä nyt yli 900 kappaletta ja tänä vuonna liittymät pystytään kytkemään käyttöön nopeammin.

Kalajoen Kuitu Oy on kalajokisten oma yhtiö, jonka ainoa tarkoitus on tuottaa asiakkailleen Suomen parhaat tietoliikenneyhteydet edulliseen hintaan.