taustakuva taustakuva taustakuva

7.10.2020 Rakentamisen aikataulua

Kalajoen omaa kuituverkkoa laajennetaan edelleen. Tällä hetkellä rakennetaan runkolinjaa välillä Typpö-Himanka. Himangalla kuidun rakentaminen on edennyt Raumankarin koululle. Laitetilan käyttöönotto tapahtuu marraskuun alkupuolella ellei mitään yllätyksiä tule eteen. Tämän jälkeen voidaan aloittaa liittymien käyttöönotot runkolinjan varrelta. Ennen maiden jäätymistä pyritään rakentamaan mahdollisimman paljon. Muilta osin rakentaminen jatkuu ensi vuonna ja suunnitelmat sekä aikataulu tarkentuvat talven aikana.

 

21.9.2020 Huoltotöitä tulossa

Torstaina 1.10.2020 suoritamme runkoverkon huoltotöitä ja ohjelmistopäivityksiä. Päivän aikana saattaa esiintyä lyhyitä katkoja nettiyhteydessä. Pahoittelemme asiakkaalle aiheutuvaa häiriötä! Huoltotöiden ansiosta verkkomme toimintavarmuus paranee entisestään.

 

Olemme muuttaneet!

Uusi osoite on Ketolankuja 5 A (2. kerros, Osuuskunta Valkeaveden toimitila). Soita, jos olet tulossa ja varmista, että joku on paikalla. Koronapandemian vuoksi toimisto ei ole virallisesti auki.

040 5846260 / Asiakaspalvelu

040 7193040 / Tilaukset

 

23.7.2020 Valokuituverkon rakentaminen edistyy

Valokuituverkon rakentaminen edistyy. Hiekkasärkillä kaivutyöt ovat aivan loppusuoralla ja kaappien hitsaukset työn alla. Särkillä on käytössä noin 70 liittymää. Asiakkaalle tiedotetaan, kun liittymä on käytettävissä.

Kärkisen kylällä rakentaminen on käynnissä ja runkoverkko on edennyt Pernuntien risteykseen asti. Himangalta rakennetaan runkoverkkoa vastaan. Työ on edennyt parin kilometrin matkalta Pöntiön suuntaan.

Kalajoen keskustassa rakennetaan Lankilantiellä ja Venteläntiellä. Tämä mahdollistaa tulevaisuudessa verkon laajentamisen keskustan alueelle.

Koko Kalajoen alueella on tilattu valokuituliittymiä jo lähes 3000 kpl ja käytössä on noin 1100 liittymää.

 

Hiekkasärkillä liittymismaksu on 250 euroa 17.6.2020 alkaen.

Rakentamistyöt ovat aivan loppusuoralla. Ensimmäiset liittymät saadaan käyttöön jo juhannusviikolla.

Typpö-Himanka välillä 100 euron liittymismaksutarjous loppuu sunnuntaina 14.6.2020!

⭐️ Kärkinen, Pernu, Pahkala, Pöntiö – tarjous voimassa 14.6. asti
⭐️ Himangan keskustan pohjoispuoli – tarjous voimassa 28.6. asti

Tämän jälkeen liittymismaksun hinta nousee 250 euroon. Voit tehdä tilauksen helposti tästä.

 

12.5.2020 Kuitua Typön ja Himangan välille

Kalajoen Kuitu Oy:n hallitus on tehnyt toisen rakentamispäätöksen vuodelle 2020. Kuituverkko rakennetaan Typöstä Himangalle. Paikallista kuitua rakennetaan Kärkiseen, Pernuun, Pahkalaan ja Pöntiöön.

Rakentamisajan liittymismaksutarjous 100 euroa on voimassa ja liittymä kannattaa tilata mahdollisimman pian.  ”Rakentamisajan tarjous on vielä voimassa uusilla rakentamisalueilla. Viimeiset tilaukset otetaan vastan nyt.” kertoo kuituyhtiön myyntipäällikkö Mari Palin.

Vuonna 2020 on nyt päätetty rakennettavan kolme aluetta: Hiekkasärkät, Himangan keskusta ja Typpö-Himanka -väli. Hiekkasärkillä rakentaminen on hyvässä vauhdissa. Himangalla kaivutyöt alkavat alkukesällä.

Tilauksia koko Kalajoen alueella on jo noin 2900 kpl. Vuonna 2019 Kalajoella rakennettiin omaa valokuituverkkoa yli 150 kilometriä ja käytössä on noin 950 liittymää. Viime vuoden rakentamisen jälkitöitä tehdään myös tänä keväänä ja kesänä. Tämän vuoden liittymät pystytään kytkemään aikaisemmin käyttöön.

 

23.4.2020 Hiekkasärkillä kaivetaan jo kuitua

Kalajoen oman valokuituverkon rakennustyöt ovat käynnistyneet Hiekkasärkillä. Ensin tehdään teiden alituksia, joiden avulla vältetään teiden auki kaivamista ja vähennetään asukkaille aiheutuvia haittoja. Rakennustöiden aikana alueella liikkuu erilaisia työkoneita ja alueella liikkuvia pyydetään noudattamaan erityistä huomiota ja varovaisuutta työalueiden lähistöllä.

Rakentamisajan liittymismaksutarjous 100 euroa on voimassa ja liittymä kannattaa tilata mahdollisimman pian.  ”Hiekkasärkillä viimeiset tilaukset otetaan vastaan nyt! Kannattaa tehdä tilaus heti, jotta voi hyödyntää rakentamisajan tarjouksen.” kertoo kuituyhtiön myyntipäällikkö Mari Palin.

Koko Kalajoen alueella on tilattu nyt yhteensä lähes 2900 valokuituliittymää. Kuituyhtiön hallitus tekee rakentamispäätökset. Vuonna 2020 rakennetaan ainakin Hiekkasärkkien alue sekä Himangan keskusta. Valokuituliittymiä on käytössä nyt yli 900 kappaletta ja tänä vuonna liittymät pystytään kytkemään käyttöön nopeammin.

Kalajoen Kuitu Oy on kalajokisten oma yhtiö, jonka ainoa tarkoitus on tuottaa asiakkailleen Suomen parhaat tietoliikenneyhteydet edulliseen hintaan.

 

23.3.2020 Kuitukerho peruttu

Koronaviruksen aiheuttaman tilanteen vuoksi, Kalajoen Kuitu Oy on perunut tälle viikolle suunnitellun Kuitukerhon. Myös Kuituyhtiön toimisto on suljettu toistaiseksi. Asiakaspalvelu toimii puhelimitse ja sähköpostitse. Samoin muita toimintatapoja muokataan. Ovelta ovelle -myynti on lopetettu toistaiseksi ja pihasuunnitelmien tekoon on kehitetty vaihtoehtoinen toimintatapa. Kuituyhtiö pyrkii välttämään ylimääräisiä asiakaskontakteja ja näin minimoimaan koronaviruksen leviämisen. Valokuituverkon rakentaminen alkaa huhtikuussa Hiekkasärkillä ja Himangan keskustassa.

 

25.2.2020 Kuitukekkerit torstaina Virta-salissa

Kalajoen kuituyhtiö järjestää torstaina Kuitukekkerit Virta-salissa. Ajatuksena on juhlistaa hyvin edennyttä projektia ja kertoa uusista tuotteista ja palveluista. Tilaisuudessa julkistetaan lanseerataan uusia tuotteita ja palveluita. 200 ensimmäiselle on jaossa perinteisiä kuituämpäreitä ja tarjolla on leivoskahvit.

Kalajoen Kuitu Oy on päättänyt rakentaa valokuitua Himangan keskustaan ja Hiekkasärkille. Kaupunginvaltuuston asettamat ehdot rakentamiselle ovat näillä alueilla täyttyneet ja rakentaminen alkaa keväällä. Kuituyhtiön hallitus laski liittymismaksun sataan euroon ja sillä pääsee mukaan ennen alueella rakentamista.